Ciske de Rat – De musical / DeLaMar Theater

Ciske de Rat - De musical

GENERAL INFORMATION

Age categoryAdviesleeftijd 8

Indication entrance fees

- AdultsVanaf 20,00
- Kids-
- seniors / 65+-

FROM / TO

01/12/2016 - 31/07/2017

LOCATION

DeLaMar Theater
Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
Netherlands

EXTRA INFORMATION

Danny de Munk kruipt nog eenmaal in de huid van Cis de Man, hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven.

Ciske de Rat – de Musical is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. En uiteraard de klassieker ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’ bevat.

Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder (Ellen Evers) laat Ciske ’s avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans (Brigitte Nijman) lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske’s beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven. Als volwassen man moet Cis leren te leven met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen?

Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat – in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen – ook periodes uit de boeken Ciske Groeit Op en Cis De Man. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie tekent Daan Wijnands.

De tijdloze en ontroerende oer-Hollandse musical over het jochie met zijn brutale streken en hart van goud is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland.

Meer informatie

Loading Map....