Harley Weir – Boundaries / Foam Museum of Photography

Harley Weir - Boundaries

GENERAL INFORMATION

Age category-

Indication entrance fees

- Adults10,00
- KidsChildren 12 and under free
- seniors / 65+-

FROM / TO

02/12/2016 - 19/02/2017
Foam Museum of Photography

LOCATION

Foam Museum of Photography
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
Netherlands

EXTRA INFORMATION

Harley Weir – Boundaries
2 December 2016 – 19 February 2017

Foam presenteert de eerste solotentoonstelling van Harley Weir (1988, Londen). Met een opmerkelijk oog voor detail weet ze schoonheid te vinden in het alledaagse. Ze zit dicht op de huid van haar onderwerpen, waardoor het werk van Weir in iedere context gekenmerkt wordt door haar intieme benadering, of het nu in een grensgebied van een politiek beladen plek is, of in een kamer met een model.

De titel van de tentoonstelling refereert aan de grenzen die Harley Weir in haar werk juist doet verdwijnen. Maar zelfs al overschrijdt ze de grenzen die mensen gewoonlijk, op zowel persoonlijk als politiek niveau uit elkaar houden, ze is er nooit op uit om daar in haar werk een oordeel over te vellen. De tentoonstelling luidt dan ook als een visueel gedicht, open voor interpretatie.

OVER HARLEY WEIR
Harley Weir studeerde in 2010 af aan Central Saint Martins (Londen) in de studierichting Beeldende Kunst. Naast haar persoonlijke werk vervaardigt ze opdrachten voor AnOther Magazine, i-D Magazine, Dazed & Confused en schoot ze campagnes voor gerenommeerde modehuizen als Maison Martin Margiela en Calvin Klein.

OPENING
De tentoonstelling wordt op donderdag 15 december 2016 geopend, in aanwezigheid van de kunstenaar. U bent welkom vanaf 17.30 uur.

Loading Map....